Wednesday, July 22, 2015

:: Mengai ikan Baq Hang ::

  Salam...Alhamdulillah kita jumpa lagi...
yeah kali ni nak cerita pasal Swetty mengai ikan..
well Swetty join family p Teratak dekat Baling.. yeahh memang best..jauh juga then agak pendalaman..hijau jew jalan nk pi..cantik....ni Swetty share..enjy caption..lepas ni boleh pi lagi..aummm..



 


nampak tak banyak ooo ikan...ni depa menjala...ikut timbang..tak pasti sekilo berapa....5 kilo juga kowt kak beli...sebab makann lain dah bawa... ada Talapia, haruan, ikan Paten, ..


Swetty Mancing guna mancing ikan tradisional ja..dapat ikan Talapia ni...x besar sgt..lepas selpiaq..buang balik...hhehee...

ni ikan2 dibako, dibuat ikan paten masak cili padi,bako ayam....sedappp ooo....berair mata ni jaga asap,,,hehhee..tapi best..masak 1 1 masuk mulut...adik beradik abg ipaq xberani kata pa...kikiki...mak n kak apa duk mask nasi pa semua..tugas Swetty la tgok ikan2 ni dibako..sambil ditemani org2 yg Swetty xkenal sgt pun..hahaha...

oklah..ringkas ja kali ini..jumpa lagi...:)

Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Monday, July 20, 2015

Raya ! Raya ! Raya ! 0-0 2015

Salam..Swetty nak share Riang Ria Raya tahun ni. Even pada awalnya sis x hado mood berayo..ehhh..

1st Rayo.......


Layan anak buah,kawan2 adik,adik2 yg mai beraya,Maz datang singgah beraya,makan makan,dapat duit raya(cukup beli stok makanan bulus.hewhew),raya umah besan mak & mah dik beradik yg xpernah bersua..kikiki...jenis keja kat Oversea jadi gu tu la...emmm

2nd Rayo


Serang mah Akmal dya buat laksa.Kamal duk jak pi juga..mestilah pi rindu depa, kami gossip,makan laksa,makan derian,selpiaq,then pi melawat izzah.best sangat..TQ

Morgan Schneiderlin Gol Man Utd 1-0 America

3rd Rayo


Uma sayang mai rumah dengan adik dya..hewhew...tq dear friend. Jamu depa laksa then tapaukan kueh sikit.miss U..

lepas tu pi beraya umah kak,dya buat open haouse sikit..da bihun sup...aummmmm..

Rayo ke 4

Mandikan bulus kesayangan...4 ekoq dewasa..anak2 xley mandi lagi...xkena gigit pun...yesss

then buatkan kek pandan tuk mak.Alhamdulillah kira jadilah..heheheheh..lama taa buat kek




Kucing beraya be like: Mintak maaf, mintak halal whiskas & friskies, tumpahkan makanan, pecahkan gelas, berak merata.
Tuan Kucing be like : Minta maaf andai x mampu jadi tuan yg terbaik, xmampu belikan makanan yang sedap,termarah,tergomel dan segala ter lagi la... 
😻😻😻





k lah ~ jumpa lagi...Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.



Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Friday, June 12, 2015

360 Fest Uitm Kedah 10 Jun 2015

Assalamualaikum wbt... Alhamdulillah event kami InterBuss berjalan lancar even nak sampai tarikh tu mcm2 dugaan kami hadapi...dengan senior yg xketahuan hala..oppsss....hehhehe....
best sangat bila dah berakhir..terasa lepas bebanan di bahu..hikhik... well serba sedikit pasal event tu.. lecture kami mintak kami tunjuk serba sedikit culture2 dan sedikit info2 di region2 around world for example Europe,Ausie,Africa etc.. kami kena perform, exhibition about region and etc... penat oiii penat...tapi dah habis...Alhamdulillah.... Swetty share sedikit pic okey...

KBM2463A3B W/ MADAM AMIRA & MADAM MASILAH 

Selpiaqqqq sedaihhh...eh eh...hehehehxxxx
Swetty & Yana jadi bawa bunga mangar..yeah last minit recruit...eh eh....Anas & Syasya sedondon portokal black colour...aummmmm...hahhaxxx

ada Joget Ewahh ewahh...hihihi
Hakka....seramm abam2 ni..muka semua kena conteng kikiki..meow~2

Swetty dan geng Bollywood....kenangan yg x kan dilupakan..

kbaii !!!






Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Thursday, June 4, 2015

Cuti !! Buat apa tu ?


Assalamualaikum wbt........
Swetty kembali..
kriikkk kriikkk kriikkk...cuti lagi..


Duckface dengan anak buah

my Mashmellow....meow2

kenduri BFF kahwin Barakallah Matun

ayaq tangan Swetty...

lagi2 masak

housewife ganti mak masak time cuti

masak makan masak makan..yum yumm....
Tanam pokok Harum Sundal Malam..kak bagi benih dya..

ni kat google






kbaiiiiiiiiiiii,.......




Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Tuesday, May 19, 2015

:: My BirthDay di UITM Merbok ::



Assalamualaikum....i am back merapu meraban di sini..hihihi..
yesss yesss..genap dah umur Swetty yang ke 24 tahun ( dah tua ke @#Tua dengan dunia,muda dgn akhirat camtu,.hee )
btw,dh masuk degree ni time my besday memang jatuh time class weeks,..so i dont get cakes from my sister these year..sob sob..but best juga besday di Merbok

'' Hadiah yang terbaik adalah DOA ''


masuk2 class dak class semua wish my besday..dan Paihh ni yg semangat sangat..Besday girl nak p mana,mkn mana pun boleh.tq classmates nyanyi lagu besday time mdm Masilah..so malu..hahaxx..gedixx..

TQ Bihah for these Red Velvet dan tolong plan dengan dorang nak berjalan sempena my besday..even class kita habis pukul 6..dapat juga nuh.... 
Malam my besday we 4 orang ja (classmates),pi tengok wayang " pitch Perfect " thanks for the time Bihah,Paihh and Meran..( Paihh belanja wayang ooo) heheheh...

Balik tu kita singgah APC Taman Ria makan asam pedas...yum2 sedap ( dalam wayang perut bunyi ja..eh eh )
Tq semua yg wish,terutama sekali my Housemates TIEY,EMA,WANI..kawan2 di FB,TWITTER,WECHAT,WHATSAPPS, etc...classmates #KBM1126C #KBM2463B&A

My geng-2 Kipas Susah mati Manchester United.
.
.. muaahhhhhhhhhhhhhhhh semuaaa
nanti nak yang real bley dop..hehhehehe..... pis pis kacang pis #GGMU
my wish is,, doa2 anda dekat saya Nurul Huda Binti Ibrahim akan dimakbulkan oleh Allah SWT..amin..


K BAiii... seee yaaaaaa....






Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Tuesday, May 12, 2015

:: My Jubah Day 12 Mei 2015 ::

Alhamdulillah.... 
Alhamdulillah.... 
Alhamdulillah.... 
Alhamdulillah.... 
Officially i am graduate from Diploma in Banking..
yeahhhh..Alhamdulillah Ya Allah...syukran mak & my familiy,my friend,my bff,my rival,my scandal....opppsss.....

Alhamdulillah...selamat berConvo...tqqq makk for everything..these for youu...buat arwah ayah da sedikit sebak tanpa kehadiran ayah di sisi..al fatihah...rindu saat2 kegembiraan....
terus tabah..inshaAllah..
you are the best.... #KBM,1126C

may Allah SWT ease our Journey....aminnn.......

with my rumet,my chinggu,my dongsaeng,my diploma buddies Wani @ Kechik..tqqq everything yunk...


Tqq My sister for these beautiful flower,eventhought swetty rasa harga dya mhl sgt..my sis buy as suprise...beratt usung sana sini...heehhe.....berat bear kowt..

ni ja Swetty dapat share,,banyak pic dlm hp kak Swetty...xsempat nak tranfer lagi...done 1 step in my life..

kbaiiiiiiiii......


  


Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Sunday, May 10, 2015

Pre Konvo Gunung Jerai


Assalamualaikum wbt........Alhamdulillah Swetty sempat buat Pre Convo dengan sebahagian kawan2 time diploma dulu...kami pi nuh Gunung Jerai...ni sedikit pic..
thanks awaaa semua....


kami ber 7 ja...Diploma in Banking

candid...pis pis kacang pis. !!
Lompat tinggi2...fly high....!!!

k laaaaa.....Swetty nak kena berkemas,,esok nak pi Shah ALAM dah..12 ni baru konvo...





Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Friday, April 17, 2015

Degree Life !! Live u Life

Assalamualaikum...lama Swetty menyepi an an....heee...
asyik tengok classmates uppdte blog je (assigment)...Swetty rindu nak mengarut lagi..so midsem Break....dapatlah Swetty coret dalam ni.

Degree life tak sama dengan diploma...dulu boleh lah main2,now kena usaha banya..test pun banyak..diploma 2 test ja..mai degree 3 test bakhang..kalutt oiii....btw Sweet course International business..memang banyaklah kena explore...pasal region-2 around the world bagai..memang kena high berangan lahh...hahhaa..doakan Swetty yer...

ni nak share pic classmates2...lega depa ni da..colourfull dunia Swetty hehehhe hahhahaxxx

my beloved Classmatess...tapi da yg xda...PLKM day...

sellfiee during class....hehhehhee....kumbang sorangg ja..
geng-2 macho...hahhahaxxx



okayyyy.....setakat tu dulu........\
to beee continueeee.........................bye...Anyeong....



Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!