Sunday, November 18, 2018

🐾 SI HOME SHELTER SHAH ALAM 🐾

Salam..kalini aku nak cerita buat part-time dekat SI Home Shelter Shah Alam. Duduk Kedah,memang niat nak Cari kerja dekat KL.,dapat panggilan iv dekat some company. tapi mood macam tak beria 🤣. untill aku nampak post NurulAinAbdulHamid (kakAin) owner@boss dekat SI nak cari part-time for 2 weeks.

she really my idola dlm dunia kucing,byk kucing yg sakit, dya n husband rawat sampai elok. Berdebar2 tengok Kak Ain post tuh, (peluang aku nak buat Benda aku minat, dengan beratus ekor kucing😍) terus aku message kak Ain,nak jadi part time staff..2hb Nov kami berbalas msg,.kak Ain tanya bila boleh start. aku cakap esk 3hb Nov. Kak Ain kata Okay. Padahal aku kt Kedah,terus malam tuh Cari tiket datang Shah Alam (kak Ain Tak tahu aku datang dari Kedah 🤣) tiket pukul 12malam. sampai Shah Alam pukul 6 pagi. ambil grab terus ke shelter. jumpa staff Ika, letak brg dekat bilik ( Ada bilik staff, bilik aku dekat level 3) Masa masuk shelter, penuh kucing..best wehh perasaan tuh 😍 (TQ mak sebab support anak mak, last minute plan 🤣) then bermulalah, rutin mengurus si meow bulus2.. pagi lepas kemas2 kami p rumah kak Ain,dekat ngn shelter, situ Ada shelter anjing,dalam 6-8 ekor, xpasti..kucing2 yg lumpuh, paralyzed,cancer,a few yg org buang, Kak Ain jaga dekat rumah. jadi tugas kami ; tukar paper,Pampers dalam sangkar kucing tuh, mandikan meow dgn wet tissue, or mandikan terus, ada Jenis Kena picit untuk keluarkan najis,bagi ubat,sapu ubat,bagi makan kibles & wetfood, kemas2 bilik kucing...sebab dh Bela kucing sebelum nih,so Tak kekok sgt. lebih kepada kagum dengan kasih syg boss n staff lain bagi. bertuah kucing2 yang Tak bernasib baik tuh. Lepas habis kerja dekat rumah boss, kami balik Shelter, tugas aku  dekat Level1.. tugas lebih kurang dekat rumah boss..cuma dekat shelter lebih ramai meow2 😻😻😻 so happy dapat peluang macamni,walaupun tuk 2 minggu ja.
Okla, tunggu next post ; gambar kucing,video2 kucing dari SI HOMe Shelter Shah Alam.

Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Tuesday, October 30, 2018

Mood Rajin Mood makan

Salam..harini xtaw nak masak apa,, last2 teringin makan nasi lemak.. rajinla kukoq nyoq then masakla nasi lemak, guna apa yg Ada Jew 😘

Nasilemak+ikanberempah+ikanmasin+teloqrebus,kentanggoreng+sambalkosong 

Pastu Mai petang pulak,teringin Lepat liat..search resepi, Tanya mak then kukoq nyoq lagi..hahaha..smbil duk buat ckp kt mak "mak santan nih nk letak garam Kan, bla bla" mak balas " taw dh Tanya lagi" jawab Aku " dh search kat k
Gogel mak" hehehe.. teringat kwn Aku " bestla Huda mak Ada lgi,boleh blajaq masak,Aku x sempat" hiba pulak rasa 😭

Bahan2..mcm simple Kan, tapi yg renyah kena kukoq sebiji nyoq..hehhee

Dibantu oleh MekQira😘



Sedap mkan panas2 oiii 😋

Dan juga buat agar2 😘

 Okay...seee yaaaa 😘

Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!

Saturday, October 6, 2018

To Papa Shark 🦈

Salam..
Nukilan khas buat Papa shark. 🦈
to capital A, Thanks a lots 🌻

*sbb awal training dulu, tolong carikan bilik sewa.
*pastu xjemu bagi smgt,sebb aku kan Bru nak taw apatew telemarketing.
*mengaku umur muda 2 tahun dri aku,hakikatnya 3 tahun lbh muda, sbb xnk aku rsa hg adik2.
*layan gosip2 dlm group training, yg lawak Bila aku xbls chat hg, Mula lah hg msuk grup ckp "lagi sedih Bila org yg Kita chat xblas chat Kita" hahaha..funny.
*Nyanyi lagu Kat aku dlm grup,sweet sgt. hahaha..'fall for U',Surat tuk Stella,paramore n byk lgi. sedap suara hang. Ada juga hg try nyanyi lagu Korea kan. Hahahaha.
*masakkan aku spaghetti yg sedap sbb pedas.yummy.. kawan2 pakat Tanya awat hg masak Kat aku, aku xmintak pun kn. hang Tanya aku suka daging ke Tak. tgok2 pagi tu da spaghetti. u r sweet.
*pagi2 ajak lepak breakfast sama2, kdg aku xsuruh beli pun hg beli juga. Dan sorry, ada Hari aku terus Naik floor,smpai hg p bagi kuih Kat aku. I really appreciate.
*chat Tanya tentang aku hari2. pastu plan mcm2, tq join p pesta kucing tuh.hehe. plan hiking ja xjadi2 kn.
* tq hbis kerja teman aku mkn kt elvove, Cari rojak'pasembor n cendol. Dan bgi bekas yg aku masakkan tuk hg, skli sweater, sbb xnak aku sejuk.
*seronok dpt p gym sama2 dgn kwn Kita. balik tuh lepak pulak makan charkoteow. hah. lepas tuh p gym lgi. hg nk sado kn. kekekeke.
*excitednya hg Bila dpt msuk department sma floor dgn aku, tapi time tuh aku xcerita yg aku dh hntr Surat resign.i feel bad. last day Baru hg taw.
* Dan terima kasih masakkan spaghetti lagi. 3 Kali hg masakkan tuk aku, girl yg dpt hg pasti bertuah.
* dapat Surat hg kirim kt kwn Kita,Surat ikhlas tentang perasaan hg,tersuka tanpa sengaja. How honest u r. Moga bahagia milik hg.
*aku xnak jadikan hg love rebound, hg pun Tau kan. tapi seriously hg sweet sgt2, kwn2 Kita pun cop cmtu, depa ckp bertuah Huda dpt, handsome, sweet, pandai masak.
*tapi bersyukur sgt2 dpt kawan dgn hg.thanks sgt2.

to Papa shark, baby shark feel so blessed to having you in my life. jom kawan till jannah.


Assalamualaikum Cinta...khamshamida!!!!